Προπομπός Grexit το «κούρεμα» των ενέχυρων για τις «συστημικές» τράπεζες;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κούρεψε τις εγγυήσεις των συστημικών ελληνικών τραπεζών στην Ελλάδα, συνεχίζοντας να μεταχειρίζεται αδιάκοπα τον εκβιασμό «περνώντας» ένα ακόμη μήνυμα πρός τον ανυπάκουο και «ανυπόταχτο» ελληνικό λαό,ο οποίος σε ποσοστό 61% έβαλε «πλώρη» για ενα διαφορετικό μέλλον χωρίς λιτότητα και περαιτέρω φτωχοποίηση.

Γράφει ο ΗοmoMamunius

Mάλλον ως άνισο με βάσει την διακήρυξη των χωρών που συμμετέχουν στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη για το κοινό μέλλον των χωρών, την αλληλεγγύη που πρέπει να τις διέπει εντός ενός πλαισίου δικαιωμάτων καιν υποχρεώσεων που οφείλουν να τηρούν και να σέβονται όλα τα μέλη των θεσμών ανεξαιρέτως.

Ο κ.Μάριο Ντράγκι όμως ως «φιλέσπλαχνος» τραπεζίτης καλεί τις χρεοκοπημένες και ως εκ τούτου «στεγνές» από ρευστό ελληνικές τράπεζες κραδαίνει το δάχτυλο του και μας «υπενθυμίζει» πως ακόμα υπάρχουν 20 δισ, ευρώ, μέχρι και τα τελευταία τραπεζικά αποθέματα να εξαντληθούν ολοκληρωτικά.Ξεχνά βέβαια πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 200 εκ. τα τελευταία 5 χρόνια.Σε μια περίοδο που το ελληνικό χρέος αυξήθηκε από 115% σε 180% του ΑΕΠ λόγω της γνωστής «τεχνοκρατικής» και προχωρημένης αντίληψης του «πονάει χέρι, κόβει χέρι» που ακολούθησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα.

Το ζητούμενο και επίδικο για την σημερινή μέρα, που ίσως να καθορίσει και τις επόμενες όπως γράφω και στην εισαγωγή είναι μήπως η συγκεκριμένη κίνηση μαζί με την ταυτόχρονη πτώση του ευρώ στο ασιατικό χρηματιστήριο, δεν είναι πια και τόσο δηλωτικό μιας κοινής πεποίθησης και ομοψυχίας, βάσει της οποίας όλες οι ισχυρές χώρες τείνουν χείρα βοηθείας, ώστε να συμβάλλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο «κοινό» νόμισμα.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν πάντως όπως όλα δείχνουν στην σημερινή σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών όπου αναμένεται να συζητηθεί η συνέχιση της παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ όταν οι προθέσεις δεν θα φτάνουν, ώστε να κρυφτεί ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός στόχος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s