Αν «πέσατε» από τα σύννεφα καιρός να αντικρύσετε την δημοσιογραφική πραγματικότητα.

Ο κατάλογος των 37 δημοσιογράφων που «δικαιολογούσαν» …προλήπτικά(με το αστείο ποσό των 28 εκ.ευρώ) την νόσο του λαδώματος δεχόμενοι αγόγγυστα ή «αφθορεί και παρά ΧΡΗΜΑ» τα λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν «κοιμήθηκαν» δημοσιογράφοι και ξύπνησαν «αλήτες και ρουφιάνοι», όπως καταχωρούνται πλέον στον αντίστοιχο χώρο του κοινωνικού συλλογικού ασυνείδητου.Κάποιοι δεν ανακάλυψαν μια ακόμη φορά την πυρίτιδα, αλλά γνώριζαν και σιωπούσαν.

Γράφει ο ΗοmoMamunius

Ανδεν σιωπούσαν απέκρυπταν μεγάλο μέρος της αλήθειας.Έχουν ονοματεπώνυμο και λέγονται δημοσιογραφικές ενώσεις(ΕΣΗΕΑ) προηγούμενες κυβερνήσεις(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και Μέσα Ενημέρωσης που έμπαιναν στον «χορό» της εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων(ευρωπαίων) αφεντικών.Με τις στρατιές όμως των εύελικτων και «μαύρων» δημοσιογράφων των 400 ευρώ και του απεριόριστου ωραρίου θα κάνουν κάτι οι Ενώσεις για να προασπίσουν τα δικαιωματά τους, ή το κράτος ώστε να πατάξει τα φαινόμενα εργασιακού μεσαίωνα που έχουν κατακλύσει επί χρόνια τον χώρο;

Υπάρχει μια γενικότερη τάση στον χώρο των media,τα «χλωρά» να καίγονται μαζί με τα «ξερά», ήτοι να την «πληρώνουν» άνθρωποι που συνήθως βλέπουν το χρώμα του χρήματος κάθε Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι, πλέον στην πλειονότητα των ηλεκτρονικών Μέσων αλλά και του έντυπου τύπου, περνώντας… πλουσιοπάροχα τον υπόλοιπο καιρό τους μέ έναντι των κάθε φορά μελλοντικών οφειλομένων, που γράφονται στο «χιόνι». Το διακύβευμα είναι τι γίνεται λοιπόν με τις στρατιές απλήρωτων και «μαύρων» εργαζόμενων που αναβιώνουν κάθε φορά που ζητούν δουλειά ή καλύτερα… απασχόληση, την πάλαι ποτέ εποχή της σκλαβιάς.

Το μόνο που κάνουν οι εργαζόμενοι υπό την απειλή της αργίας,της απόλυσης ή της μη αμοιβής είναι να σκύβουν το κεφάλι και να σιωπούν δεχόμενοι καρτερικά την έλλειψη ρευστότητας που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των Μέσων. Τα ευχολόγια πρέπει και επιβάλλεται να σταματήσουν και το μαχαίρι που θεωρητικά έχει φάει το κόκκαλο, προσπαθώντας τόσα χρόνια να το…προσεγγίσει, να μετατραπεί σε λουκέτο, ώστε να κλείσουν εκείνες οι εταιρίες που πουλούσαν τα στρουμφάκια στην αξία των ντοκιμαντέρ του ΒΒC, δικαιολογώντας χρήματα διαφημίσεων που γίνονταν θαλασσοδάνεια…θαλασσοδαρμένων τραπεζών(βλέπε ALTER).

Να σταματήσουν κάποιοι να πωλούν το δημοσιογραφικό προίόν έφόσον με βάση τους κανόνες της αγοράς δεν τους αποφέρει κέρδος.Δεν θα ήταην άσχημο αντί να προσπαθούν να πωλούν στην ελεύθερη αγορά άυλα προϊόντα σαν έχουν την υλική υπόσταση εκ ευρώ, να ασχοληθούν με την κηπουρική κι ίσως έτσι κερδίσουν κάτι πιο χειροπιαστό, όπως η τροφή που θα παραχθεί μέσω του καλλιεργημένου καρπού. Δεν λέω να γίνουν όλοι κηπουροί και αγρότες, για το όνομα του..Μega(τυχαίο Μέσο που μου ήρθε πρόχειρα)αλλά τουλάχιστον να επενδυσουν τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς δεν βγάζουν…πρωτογενώς.Πέρα από την πλάκα μάλλον περισσότερη αξία έχει αυτό που όλοι γνωρίζουν για τον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά λίγοι στηλιτεύουν κι όχι πάντα αυτό που φαίνεται, επειδή γίνεται αναφορά σε εκδότες μεγαλοδημοσιογράφους,ως παπαγαλάκια που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα αντί να υπηρετούν το επάγγελμα τους. Την δουλειά στον χώρο δεν την έκαναν ποτέ οι «κηφήνες» αλλά οι εργάτριες μέλλισες του ρεπορτάζ και της ενημέρωσης. Σ’ αυτούς πρέπει να πέσει το βάρος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s