«Βάρα» μας (Γιάννη) Πανούση!

 Μετά το τραγούδι του Τζίμη Πανούση και των Μουσικών Ταξιαρχών «Τα παιδιά της ΚΝΕ» από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος που περιγράφει την «ευγενική» αντιμετώπιση και το «τάκτ» με το οποίο υποδέχονταν οι Κνίτες όσους –κατά την γνώμη τους θεωρούσαν διασπαστές του κινήματος και «πράκτορες» της ΣΙΑ- πρωτοστατούσαν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ήρθε ένας άλλος Πανούσης ο Γιάννης, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να αποδείξει πως και η «κυβέρνηση της Αριστεράς» άμα λάχει παραδειγματίζει ανθρώπους του λαϊκού κινήματος δια ροπάλου. Δεν το λέω εγώ η νεολαία του Σύριζα το γράφει σε ανακοίνωση της.Zητώντας την αποπομπή του.

Γράφει ο ΗοmoMamunius

Υπέροχα πρέπει να αισθάνθηκαν μετά το ξύλο και τα χημικά που «έφαγαν», οι χθεσινοί κατά την αστυνομία «ταραξίες» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(δύο συλληφθέντες) όπως και οι περίπου 40 προσαχθέντες οι οποίοι διαδήλωσαν ΕΙΡΗΝΙΚΑ ενάντια στα νέα προαπαιτούμενα μέτρα που ετοιμαζόταν να ψηφίσει η βουλή, εκκινώντας άτυπα την διαδικασία της «χρεομηχανής» μέσω της οποίας θα εισέρρεαν 7 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία, τα οποία θα γίνονταν καπνός εν ριπή… δανείου.
Μόνο αυτό δεν περίμεναν όσοι εκδήλωσαν το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους απέναντι σε μέτρα που θα συνεχίσουν για ακόμη τρία χρόνια να τους φτωχοποιούν βαθαίνοντας την κρίση και την ανθρωπιστική «κατάρρευση» στην Ελλάδα.

Είναι αλήθεια πως τα σώματα ασφαλείας δεν είναι δυνατό να εκδημοκρατιστούν εντός μόλις 5 μηνών, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο, βαθιά δραστικά και ραγδαία δεν φτάνει μόνο να υποδειχθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί πράξεων ακραίας καταστολής και βίας αλλά να παραμεριστούν μια και καλή οι εντολείς τους.
Θα πρέπει όμως ο κ.Πανούσης να μας πεί πως είναι δυνατόν σ’ένα σύστημα βίαιο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των εν τω αστυνομικό σώμα «υποστηρικτών» του, πως ο πολίτης θα νιώθει φίλος με τον αστυνομικό, όταν τους χωρίζει το γνωστό ταξικό χάσμα εξυπηρέτησης συμφερόντων κι όχι υπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών.
Μοιάζει ψευδεπίγραφη και συνθηματολογική η συγκεκριμένη συναίνεση και «συνθηκολόγηση» που κατά τον κ. Πανούση πρέπει να προχωρήσουν αμφότερες οι «αντιμαχόμενες» πλευρές ώστε να μην θεωρούνται « αντιμαχόμενες».
Η διαφορά έγκειται πως οι φορολογούμενοι πολίτες των οποίων το βιοτικό επίπεδο έχει μειωθεί,εξαιτίας (και) των μπόνους που λαμβάνουν διαχρονικά τα σώματα ασφαλείας, δεν είναι υποχρεωμένοι αφού ούτως ή άλλως συνδράμουν μισθολογικά χωρίς την θέληση τους ως προς την μισθολογική αναβάθμιση διαφόρων σωμάτων ασφαλείας, να τείνουν και χείρα φιλίας από πάνω.
Άλλωστε ποιος δαρμένος σηκώνει από κάτω αυτόν που τον χτυπά. Δεν μιλάμε κάν για ουμανιστική προσέγγιση εθνικής συναίνεσης «χριστιανικού» τύπου, αλλά για μαζοχισμό που επιδέχεται ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Συνεπώς είναι διαφορετικές οι προτεραιότητες του Υπουργείου «Προστασίας του πολίτη» πριν την συνειδητοποίηση της κοινωνίας πως τα ταξικά συμφέροντα κατά βάθος συντείνουν, και εδράζονται στην ανεύρεση των γνωστών παρακρατικών θυλάκων που διεισδύουν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση το ίδιο εύκολα με το να πηγαίνουν στο μπακάλικο της γειτονιάς τους.

Τέλος να σημειώσω την χιούμοριστική διάθεζση που διέπει τον τίτλο του κειμένου, δίχως να θεωρώ μοναδικό και κύρια υπέυθυνο τον κ.Γιάννη Πανούση,τουναντίον φρονώ ότι βαθύς εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας έπρεπε να αποτελεί βασική προτεραίοτητα από την πρώτη μέρα άσκησης των καθηκόντων του. Πιστεύω πως θα πράξει τα δέοντα μη σταματώντας στην παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s