Ο Ντάϊσελμπλούμ «σώζει» την Αmro Bank και φεσώνει το Ολλανδικό κράτος με 22 δίσ. ευρώ!

 Ο άμεμπτος και άσπιλος προσφάτως επανακάμψας στην προεδρία του παραθεσμικού Εurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλούμ όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Bloomberg συναίνεσε στην αύξηση των μισθών των στελεχών του τραπεζικού κολοσσού ΑMN AMRO Bank, σώζοντας την παράλληλα  από την κρίση δίνοντας  22 δίσ. ευρώ, «φεσώνοντας» το Ολλανδικό κράτος, δίχως να ζητήσει ποτέ την έγκριση του Ολλανδικού Κοινοβουλίου.

Γράφει ο HomoMamunius

 Ο απόφοιτος χοιροτροφικής σχολής υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας που κουνούσε επιδεικτικά το δάχτυλο σ’ολα τα Εurogroup στην ελληνική κυβέρνηση, κομπορρημονώντας παράλληλα για την ηθική Ευρωζώνη και τα άρτια δημοσιονομικά όλης της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας.
Πόσο τίμιος και «καθαρός» σαν περιστέρι είναι ο ίδιος για τον οποίο βοά η Ολλανδία για την χάρη που έκανε στην Ολλανδική Τράπεζα ΑΜΝ Amro Bank δινοντάς της 22 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να μπορέσει να «διασωθεί» και ως εκ τούτου να αυξήσει τους μισθούς των ανώτατων υπαλλήλων της(αμείβονται με 120.000 ευρώ και άνω μηνιαίως)παρανόμως σύμφωνα και με το μέσο ετήσιο εισόδημα των Ολλανδών πολιτών που φθάνει μεταβίας τα 25 με 30.000 ευρώ για 40 ώρες εργασία.
Όπως λοιπόν μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάποιος εκτός της ειδικής μεταχείρισης που λαμβάνουν τα ανώτερα στελέχη μιας τράπεζας από μια κυβέρνηση ώστε να παράσχει μισθολογικά καλύτερες συνθήκες στους υπαλλήλους της, ο μικρομεσαίος Ολλανδός συμπιέζεται μισθολογικά με συνέπεια να τα φέρνει δύσκολα βόλτα, κατά το κοινώς λεγόμενο.
Τουτέστιν δεν δημιουργείται μόνο αθέμιτος ανταγωνισμός λόγω του ότι μια τράπεζα βοηθάται από μια κυβέρνηση με 22 δισ. ευρώ αλλά επιτείνεται και το ταξικό χάσμα με την «ψαλίδα» να ανοίγει υπερβολικά ανάμεσα στα ανώτερα στελέχη ενός ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος όπως μια τράπεζα και τα ανώτερα στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εν γένει.
Καλό θα ήταν λοιπόν και «παραγωγικό» για τον πρόεδρο του Eurogroup πριν μιλήσει ασκώντας κριτική για τον λαό κάποιας άλλης χώρας της νομισματική Ένωσης να κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέπτη και να κάνει αυτοκριτική, ειδάλλως αν είναι εθισμένος στην σκανδαλοθηρία να οδηγηθεί στις Ολλανδικές φυλακές, ώστε να ησυχάσουμε όλοι οι υπόλοιποι. Τα αφεντικά του στις πολυεθνικες που εκπροσωπεί, μπορούν κάλλιστα να βρούν κάποιον καλύτερο να «κάνει την δουλειά».
Πηγή: www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s