O «ψυχοπονιάρης» Φράνκο, οι λαϊκίστικες προεκλογικές εξαγγελίες Ραχόϊ, και η «Σωτήρια» ΒLACK ROCK.

 Φίλε Ισπανέ δανειολήπτη μην φοβάσαι ότι θα χάσεις το σπίτι σου με την συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από τον Μαριάνο Ραχόϊ.Έτσι κι αλλιώς το έχεις ήδη χάσει αφού με την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει και την οποία πληρώνεις, έχεις ήδη απολέσει το κυριαρχικό δικαίωμα της στέγασης, με το που διάβηκες το κατώφλι μιας εκ των προβληματικών τραπεζών του ισπανικού τραπεζικού συστήματος. Για να δούμε πως…

Γράφει ο ΗοmoMamunius

 

Οι ισπανικές τράπεζες βρίθουν -όπως και οι άλλες του ευρωσυστήματος- τοξικών ομολόγων και απλήρωτων δανείων που έχουν πλέον αλλάξει χρώμα κι από το κόκκινο έχουν πάρει εκείνο το ωχρό έως χλωμό που «συμβολίζει» την αδυναμία εξυπηρέτησης τους εις το διηνεκές. Όχι! έπεσα και εγώ στην παγίδα του λαϊκισμού του… κομμουνιστοσυμμοριτισμού, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg το ξένο ευαγές ίδρυμα της Black Rock που ενδιαφέρεται διακαώς για την ευστάθεια του τραπεζικού Ευρωσυστήματος αγόρασε το σύνολο κόκκινων και και μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ύψος των 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από 4 δισεκατομμύρια που κοστολογούνταν στην αρχική τους αξία.
Δίνεται πλέον η δυνατότητα στον Ισπανό δανειολήπτη να επαναδιαπραγματεύεται το ενυπόθηκο σπίτι που με αίμα και ιδρώτα έχτισε με ευνοϊκότερους όρους. Οι ευνοίκότεροι όροι μεταφράζονται σε μεγαλύτερη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου ή αλλιώς του χρόνου κατά τον οποίο ο δανειολήπτης παραμένει τεντωμένος στην προκρούστεια κλίνη.
Σε περίπτωση που παρατηρηθεί από την πλευρά του δανειολήπτη καθυστέρηση στην αποπληρωμή κάποιας δόσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς η Black Rock παύει να σε κυνηγάει αενάως, διότι έχει μεριμνήσει απλά να παίρνει τα κλειδιά του σπιτιού σου. Εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς διακρίσεις που λέει και η διαφήμιση.
Ως γνωστόν ο καπιταλισμός μόνο στην φτώχεια κάνει διακρίσεις. «Για κάτσε όμως ρε μεγάλε», θα μου πείς αναγνώστη αφού στην αρχή μας είπες πως η Ισπανική κυβέρνηση έχει φροντίσει να μην σε κυνηγούν εάν χρωστάς στην τράπεζα, τώρα μας τα γυρίζεις…
Όχι δεν τα γυρίζω καθόλου, κι αυτό γιατί ο παλαιός δικτάτορας Φράνκο ακόμη και μετά θάνατον εξουσιάζει τρόπον τινά τις ζωές των Ισπανών, αφού σύμφωνα με έναν νόμο που αντέχει πεισματικά στον χρόνο, όταν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο που οφείλει, η Τράπεζα παύει να ζητά τα χρωστούμενα και όπως προαναφέραμε του παίρνει το σπίτι. «Ψυχοπονιάρης» ο Φράνκο δεν μπορείτε να πείτε.
Εν κατακλείδι να πώ μόνο πως αν ο Ραχόϊ επανεκλεγεί έπειτα από αυτές τις ακραίες «λαϊκες» εξαγγελίες που πάνω από όλα προστατεύουν τις τράπεζες και…ξεχνούν τον δανειολήπτη, τότε κάτι περίεργο θα πίνουν στην Ισπανία. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s