Παίζει κάποιον «κρυφό» ρόλο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Ο θεσμός και ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας συνοψίζεται στο να διασφαλίζει και να διαφυλάττει το Σύνταγμα και τους νόμους. Oποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία υπερβαίνει αυτόν τον ρόλο όπως είναι λογικό προκαλεί κάποια ερωτήματα.Ο κ.Παυλόπουλος «φροντίζει» να ενισχύει κάθε τόσο την καλλιεργούμενη καχυποψία με την στάση του στο ζήτημα της παραμονής ή μη στην Ευρωζώνη και την «Ευρωπαϊκή οικογένεια»

Γράφει ο ΗοmoMamunius 

Βγαίνει εντελώς αβίαστα το ερώτημα, πόθεν προκύπτει κατά τον κ.Παυλόπουλο η «αγαστή» συνεργασία, η «αλληλεγγύη» και η «Ευρώπη των λαών» δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών, που χαρακτηρίζουν τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, από τις πιο φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες;

Από που προκύπτει πως εξακολουθεί να υφίσταται η Ευρώπη του Αντενάουερ, του Σούμαν και του Μονέ έστω και υπό το πρίσμα μιας προσπάθειας οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης με εγγενείς αντιφάσεις και αντιθέσεις, για μια Ευρώπη που όχι μόνο δεν τείνει στην ολοκλήρωση, αλλά πάει ολοταχώς για τον βίαιο ολοκληρωτισμό μιας σχεδόν πρωτογενούς συσσώρευσης ώστε οι ισχυροί(Γερμανία, Γαλλία) να έχουν πάντα τον συσχετισμό έναντι των ανίσχυρων χωρών δια του υπερδανεισμού των τελευταίων.

Μόνο η Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια έχει δανειστεί 145 δισεκατομμύρια, καταβάλλοντας 450 δίσεκατομμύρια σε τόκους και χρεολύσια, έχοντας εκτινάξει το χρέος της στα 324 από τα 115 του 2009.

Ανβάσει αυτού ο κ.Παυλόπουλος διαβλέπει κάποιου είδους Ευρωπαϊκή «οικογενειακή» γαλήνη σε καιρό ειρήνης κι όχι πολέμου μάλλον θα πρέπει να ανοίξει κάποιο καλό λεξικό για να ρίξει μια ματιά στα αντίστοιχα λήμματα.

Δεν εξηγούνται πάντως λογικά οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, που καταλήγουν μόνιμα στην επωδό της «καταστροφής της χώρας και του λαού της σε περίπτωση εξόδου από την ζώνη του Ευρώ.Όπου κανείς δεν γνωρίζει υπό ποιές συνθήκες θα διαβιεί ο ελληνικός λαός;

Πρέπει να ενημερωθεί τάχιστα λόγω του ότι μάλλον κατοικεί σε άλλη χώρα ή δεν ενημερώνεται σωστά από τους συμβούλους του, πως σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 180.000 κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το εισόδημα ώς πρός το ΑΕΠ είναι κάτω του 25% από την αρχή της κρίσης, πάνω από 3 εκ. άνθρωποι βρίσκονται πέραν του ορίου της φτώχειας, με την Εκκλησία στην Αθήνα να σιτίζει αυτή την στιγμή 850.000 οικογένειες,ποσοστό που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού της Αττικής.Ακόμη θα πρέπει να γνωρίζει πως οι άνεργοι έχουν φθάσει το 1,800.000 με το 67% των νέων άνω των 25 να βρίσκεται «αναγκαστικά» στο εξωτερικό.

Η μελλούμενη καταστροφή που εδράζεται στην γνωστή αυτοεκπληρούμενη Ευρω-προφητεία, ήρθε λοιπόν, και όσο θα βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση μιας ακόμη επαχθούς για τα λαϊκά συμφέροντα συμφωνίας, η έξοδος από το Ευρωσύστημα θα μοιάζει πραγματικά η μόνη και αναγκαία λύση τουλάχιστον όσον αφορά την επανάκτηση του εργαλείου της νομισματικής κυριαρχίας της χώρας.

Ανγια τον κ. Παυλόπουλο η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πρέπει να γίνει με κάθε κόστος θα πρέπει να φρεσκάρει την «συνταγματική» του μνήμη ως προς εκείνο το εδάφιο του συντάγματος, στο οποίο γίνεται λόγος για την εφαρμογή με νόμο  από την Βουλή των Ελλήνων,της λαϊκής εντολής όπως αυτή εκφράζεται σε ένα δημοψήφισμα.

Όλα τα άλλα απλά θα παραπέμπουν στην παλιά καλή Καραμανλική ρήση: «Ανήκουμε είς την Δύση», με ότι αυτό συνεπάγεται…

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s