Όλα πήραν την θέση τους σ’αυτόν τον κόσμο

 Τι θα λέγατε αν ο κόσμος ήταν κάπως έτσι. Αν είναι και δεν τον βλέπουμε;

 

Του ΗοmoMamunius

Όλα πήραν την θέση τους. Αυτή που είχαν από πάντα. Ο άνθρωπος φοβάται να δεί την σκιά του γι’αυτό πατά πάντα τις σκιές των άλλων. Η γιαγιά με το άγρυπνο μάτι να επιβλέπει την γειτονιά λές και την έχρισαν ανταποκριτή από το Reuters. O νεωκόρος όταν δεν ανάβει τα κεριά και τα θυμιατήρια του ελεήμονος θεού κάθεται στο πεζούλι, στρίβει ένα τρίφυλλο και βλέπει κατευθείαν τον Κυριό του. Ένας ακόμη τίμιος δούλος του. Οι άλλοι δούλοι εγχώριοι και αλλοδαποί απολαμβάνουν την ζωή τους σ’ένα από τα τελευταία ξεχασμένα χαρτόκουτα που άφησε ο Δήμος, για να δείξει ότι τους συμπονεί. Όσοι μπορούν και έχουν ακόμη στέγη, τροφή και κάποια υποτυπώδη υλική ανάπτυξη τσακώνονται για το καλύτερο κανάλι του χειρότερου χειραγωγητή συνείδησης υπό την μορφή ενός κουτιού.
Το πάζλ των «κολασμένων» αυτού του κόσμου ψάχνει να βρει ακόμη τα κομμάτια που του λείπουν. Μα, είναι βαλμένα καλά στις θυρίδες και τα θησαυροφυλάκια φορολογικών παραδείσων. Δίπλα από το μοχίτο, ξεπλυμένα από καιρό σ’ένα κουβά χλωρίνης με τους Φιλιππινέζους να τα απλώνουν έπειτα, με ευλαβική σειρά λες και πρόκειται για την δική τους περιουσία.
Τα σύγχρονα αστικά κέντρα ως «κελιά- κλουβιά» υποδέχονται τους μελλοθάνατους που βουλιάζουν στην κινούμενη άμμο της ρουτίνας. Κάθε μια πολυκατοικία έχει από έναν λάκκο με κινούμενη άμμο, με μια ταμπέλα κρεμασμένη που γράφει «Ρουτίνα». Κάθε φορά που πάει κάποιος να βουλιάξει ένα χέρι τον τραβά από μέσα. Τότε ο χρόνος τελειώνει και μπαίνει ο επόμενος.
Μοιάζω σαν εξωγήϊνος σ’ένα ατέλειωτο πανηγύρι ανθρωπόμορφων πιθήκων. Προσπαθώ να επιβιώσω σ’έναν κόσμο μηχανικό με μερικούς ανθρώπους να έχουν επιβιώσει προσπαθώντας να αντισταθούν. Δεν έχει σημασία αν φθάνουν. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έφθαναν. Σημασία έχει ότι προσπαθούν. Να μην βρούν την θέση τους σ’ένα καθορισμένο κόσμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s