Ήθελαν να κυβερνήσουν στον Σύριζα;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HomoMamunius.com από το περιβάλλον του Σύριζα, δεν προκύπτει καμία έντονη επιθυμία του κυβερνώντος κόμματος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη καμπή όπως είναι πάντα η εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής, πολλώ δε μάλλον όταν οι βουλευτές του κυρίαρχου κόμματος έχουν απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία προσπαθώντας να κάνουν το μη χείρον σε μια καλοστημένη ευρωπαϊκή και εγχώρια πολιτική και οικονομική σκακιέρα.

Γράφει ο ΗοmoMamunius

Η ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου προς τον τότε μελλοντικό βάσει δημοσκοπήσεων πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, δεν χωρά παρερμηνείες.   Αν η Μέρκελ δεν δεχθεί αυτά που θα προτείνετε στους θεσμούς, τι θα συμβεί; υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο ή η χώρα θα πάει στα βράχια;».

Η απάντηση καθήλωσε το τηλεοπτικό καναπεδίζων κοινό της Αριστεράς «Θα τα δεχθεί και θα είναι μέρα μεσημέρι, θυμηθείτε την ώρα και την στιγμή που σας το λέω»

Μέρα μεσημέρι μπορεί να μην συνέβη το απευκταίο σενάριο της μη αποδοχής των ελληνικών προτάσεων, διότι κουβέντα στην κουβέντα τους πήρε το πρωϊ. Πρίν αλέκτωρ λαλήσει ο Τσίπρας θα αποχωρούσε αφού είχε υψώσει χαμηλόφωνα την στεντόρεια φωνή του. Η  μακρόσυρτη πεντάμηνη  διαπραγμάτευση με την Ελλάδα ασθενή στην προκρούστεια κλίνη της εντατικής των Γιούρογκρούπ και των ατέρμονων συνδιασκέψεων της μάσας και της παραφιλολογίας με τα ευρω-παραμάγαζα της Ε.Ε είχε ολοκληρωθεί.

Η έντιμη συμφωνία δεν επετεύχθη ετεροβαρώς και ισοτίμως με τις χώρες δορυφόρους της πρώην Βαλτικής και τους Βόρειους νοικοκυραίους να κραδαίνουν της γερμανικες σημαιούλες ούσες απόλυτες σύμμαχοι μιας παραπαίουσας Γερμανικής Ευρώπης.

Αυτό που προξενεί εντύπωση από την άλλη δεν είναι η απουσία ενός σχεδίου που θα καταργούσε εκ βάθρων την λιτότητα, την ανεργία και την γενικότερη υποαναπτυξιακή ένδεια σε όλα τα επίπεδα.

Εκείνο που ξενίζει περισσότερο λαμβανομένων υπ’οψιν των τελευταίων αποκαλύψεων ότι η ΕΥΠ κατέχει μαγνητοσκοπημένο προπαγανδιστικό υλικό που σκοπό είχε την πτώση της παρούσας κυβέρνησης από την πρώην συγκυβέρνηση παρέα με την αιμοδιψή ευρωλυκοφιλία, είναι αν γνώριζαν στον Σύριζα εκ προϊμίου τα στενά πλαίσια και ανυπέρβλητα όρια ως προς την εφαρμογή ή μη της προγραμματικής εξαγγελθείσας πολιτικής.

Διότι μπορεί ο Τσίπρας να εξήγγειλε στις προγραμματικές του δηλώσεις πως για πρώτη φορά κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πρωτοτυπήσει εφαρμόζοντας αυτά που ανακοίνωσε, όμως μάλλον αυτό έμοιαζε περισσότερο με την παρθένο κορασίδα που μετά τον βιασμό ανακαλύπτει ψήγματα ηδονής, ώστε να εξευμενίσει τον θύτη, εξαγνίζοντας παράλληλα τον εαυτό της.

Όπως και να’χει όταν υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης δηλώνει πως θα ήταν προτιμότερο για την Αριστερά και το Σύριζα, να μην διαχειριστεί την βραδυφλεγή βόμβα νέων δημοσιονομικών και αντί-μεταρρυθμιστικών μέτρων,τότε δεν έχει απλά κάποιο λάκκο η φάβα, αλλά έχουμε πέσει μέσα πιστεύοντας ότι με κάποια μαγική -εκ των ενόντων- συνταγή θα εξέλθουμε του λάκκου πιο «δαρμένοι» μέν, με περισσότερη πείρα δε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s