Στις κάλπες η Ελλάδα αναστενάζει…

Είπα να ξεκινήσω το σημερινό σχολιαστικό προεκλογικό μου κείμενο παραφράζοντας τον στίχο του Σαββόπουλου. Εφόσον ο λαός απέχει μαζικά τα τελευταία χρόνια από τα αθλητικά εν ελλάδι γεγονότα, μάλλον προσιδιάζει καλύτερα ένας… κάλπικος προεκλογικός «αναστεναγμός» από αυτόν εντός γηπέδου.

Γράφει ο HomoMamunius

 H Έμα Γκόλντμαν το είχε πει ούσα διορατική και αγωνίστρια του αναρχοσυνδικαλιστικού αμερικάνικου κινήματος των αρχών του 19 αιώνα: Αν οι εκλογές άλλαζαν το παραμικρό θα ήταν παράνομες».
Το ζήτημα βέβαια όπως κάθε φορά διατυμπανίζουν με στόμφο δημοσιολογούντες, αναλυτές και πολιτικοί συντάκτες, αφορά το διακύβευμα των εκλογών, στην τέταρτη κατά σειρά προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία-του δημοψηφίσματος περιλαμβανομένου- από το 2012 έως σήμερα.
Για την κυβέρνηση το διακύβευμα μεταφράζεται στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με προοδευτικό πρόσημο διαμέσου μιας εκ νέου ξεκάθαρης λαϊκής εντολής που τα όρια της εξαντλούνται μέχρι την αυτοδυναμία μιας δεύτερης «αριστερής» διακυβέρνησης η οποία θα θέτει ως προμετωπίδα την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, και την προσπάθεια εφαρμογής μιας αναπτυξιακής πολιτικής στα στενά ασφυκτικά όρια της μνημονιακού πλαισίου.
Όσο για την ενότητα εντός του Σύριζα ήδη πήγε περίπατο, με την Λαϊκή ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να παίρνει τυπικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Η διακήρυξη αρχών αλλά και το πρόγραμμα του νέου πολιτικού σχηματισμού μένει αρχικά να δει το φώς της δημοσιότητας κι έπειτα να δοκιμαστεί στον φθοροποιό χρόνο.
Δεδομένου ότι η αντιμνημονιακή ρητορεία θα πρέπει να μετουσιωθεί σε στιβαρό συκγροτημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο εξέπνευσε από την περίοδο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.
Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις (νεόκοπες και νέες) επιδίδονται σε ασκήσεις επι χάρτου ώστε να διαπιστώσουν αν βγαίνουν τα εκλογικά κουκιά της ανανέωσης της πολιτικής κοινοβουλευτικής τους παρουσίας ή θα πρέπει να προστρέξουν σε μια συγκολλητική μετεκλογική συνεργασία με όποιον επιθυμεί διασώζοντας το υπό κατάρρευση πολιτικό τους σαρκίο.
Τα Μέσα «εργολαβικής», «τραπεζικής» και παρασιτικής ενημέρωσης ακονίζουν τα μαχαίρια της διαστρέβλωσης, της σπίλωσης όπως και της προώθησης της άποψης που προεκλογικά ευνοεί την διατήρηση του μικρομαγαζακισμού που τα διακατέχει και τα χαρακτηρίζει.
Νερό στον μύλο τους θα ρίξει απλόχερα από τούδε και στο εξής η συχνή παρουσία στα τηλεοπτικά πάνελ της νεοσύστατης «Λαϊκής Ενότητας» και του Σύριζα εν είδει εμφυλιοπολεμικού αριστερού κλίματος βάσει του παλιού στερεότυπου τρίπτυχου διάσπαση-ενσωμάτωση-ομάλότητα.
Οι λοιπές συγγενείς και μη αριστερές -εντός, εκτός και επί ταυτά- του Σύριζα δυνάμεις είτε θα δρέψουν την ευκαιρία να κεραυνοβολήσουν την όποια συνέχιση της αντιλαϊκής, βάρβαρης και εκβιαστικής συμφωνίας ΚΚΕ), είτε θα βρούν γόνιμο έδαφος για «υφαρπαγή» ψηφοφόρων ώστε να τους ριζοσπαστικοποιήσουν εκλογικά,προοδευτικά, δημοκρατικά(Λαϊκή Ενότητα), είτε τέλος θα προσπαθήσουν να καταγγείλουν να τιμωρήσουν και να αναδείξουν τις βαθιές αντιθέσεις του πολιτικού συστήματος θέτοντας ως πρόταγμα τον μελλοντικό κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό που περνά από τον μεταβατικό σοσιαλισμό με ταυτόχρονη έξοδο από κάθε καταπιεστικό-εκμεταλλευτικό ευρωμηχανισμό(ΕΕ- Ευρώ-ΕΚΤ) αλλά και στρατιωτική επέμβαση και επιβολή(ΝΑΤΟ).
Ο λαός ετοιμάζεται ξανά να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’αφήσει, ενώ η σχέση του με το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει ήδη διαρραγεί .Χωρίς ακόμη να διαφαίνεται ο τρόπος που θα αποκατασταθεί η σχέση εντολέα-εντολοδόχο σ’αυτή την ανάπηρη- με την βούλα του ευρωπαϊκού εξωτερικού παράγοντα-αστική δημοκρατία. Εις άλλα με υγεία…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s