Στημένο, γυαλιστερό και «πολιτικάντικο» ή απλά Debate

Mάλλον σοφά ποιούσαν οι πολιτικοί κομματικοί εκφραστές και ηγήτορες και δεν αποφάσιζαν έξι χρόνια να έρθουν σε τηλεοπτική αντιπαράθεση.Μια ακόμη στείρα, άνοστη και ανερμάτιστη τηλεοπτική σούπα  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι δεν αποκοιμήθηκαν από τον εκπληκτικά αφοπλιστικό και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο των εκφραστών ενός παλαιού έως σάπιου κοινοβουλευτικού αστισμού, τον οποίο η εσωκοινοβουλευτική αριστερά κατακεραυνώνει αλλά δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να αντιπαρατεθεί μαζί του για να τον «συντρίψει».Μένοντας εν τέλει με την χαρά της συμμετοχής και την ηδονή της συντριβής.

Γράφει ο ΗοmoMamunius

Η νέα ΕΡΤ θα πρέπει να ζυγίζει πιο καλά στο μέλλον την προθυμοποίηση της για την διεξαγωγή πολιτικών και ανιαρών προεκλογικών αντεγκλήσεων που υψώνουν το κομματικό και πατριωτικό καθήκον ξεχνώντας τα κοινωνικά προβλήματα.Απορίας άξιο είναι ακόμη σε τι εξυπηρετεί μια σύσκεψη κομμάτων και δημοσιογράφων όταν οι δύο πλευρές επιθυμούν να «ξεσπαθώσουν» με τον παλιό κλασσικό τρόπο που περιγράφεται και συνοψίζεται σε καφενειακού τύπου πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ¨κόκκινα» «πράσινα» και «μπλέ» καφενεία αλήστου μνήμης.

Κι άντε αυτό να το δεχθείς σαν τηλεοπτικό κοινό που έτσι κι αλλιώς για να το δεί σημαίνει πως δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει.Αυτό όμως που δεν χωνεύεται είναι ο περιορισμένος χρόνος ερωτήσεων και απαντήσεων με τον εκάστοτε «δερβέναγα» παρουσιαστή που γυαλίζει το μάτι του από επιθυμία για δημοσιογραφική κριτική προς συμμόρφωση των συναδέλφων.

Ο χρόνος πάντως είναι τραγικά λίγος για να αναπτυχθούν οι απαντήσεις και να διατυπωθούν οι ερωτήσεις κατά τέτοιο τρόπο που τουλάχιστον να μην επικρατούν κάθε φορά οι εντυπώσεις και όχι η ουσία των επιχειρημάτων στο τηλεοπτικό και εκλογικό «παιχνίδι». Επιχειρήματα βέβαια που σπανίζουν είναι η αλήθεια αφού οι πολιτικοί αρχηγοί ανακαλούν στην μνήμη τους αυτά που τους συμφέρουν ώστε να κατατροπώσουν επικοινωνιακά και μόνο τον αντίπαλο.

Όσο για τους κάποιους εκ των παρισταμένων δημοσιογράφων μάλλον νόμιζαν οτι βρίσκονται στα στούντιο άλλου τηλεοπτικού καναλιού όταν η απάντηση έθιγε το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών.Θα πρέπει να φροντίσουν σε επόμενη παρουσία τους να φέρουν μαζί και τον οικείο αρχισυντάκτη ή διευθυντή ειδήσεων ώστε να μην ταλαιπωρούνται να αναζητούν και να διατυπώνουν κοπιωδώς ερωτήματα. Ένας υποβολέας αρκεί.

Το μεγαλύτερο αστείο πάντως είναι πως πολιτικοί αρχηγοί θα πετούσαν την σκούφια τους για ενα ακόμη κοινοβουλευτικό «ξεκατίνιασμα» μεταφερμένο από το κοινοβούλιο στην μικρή οθόνη. Ευθέως κιόλας. κατά πρόσωπο ώστε να μην ξεχνούν οι ψηφοφόροι- ειδικά του δικομματισμού αλλά και του ανεξάρτητου ελληνικού… ποταμιού ποιό χαρτάκι να ρίξουν στην κάλπη την κρίσιμη ώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s