Όσο υπάρχουν αντιφασίστες…

Τους περίμενε μόνος του εκείνο το βράδυ πριν από δύο χρόνια κι ας ήξερε οτι ήταν παγίδα. Τότε που τα κανάλια έκρωζαν ως εντολοδόχα κοράκια της διαπλοκής πως η δολοφονία, δεν ήταν δολοφονία αλλά αντιδικία για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Έτσι έλεγαν οι πρώτες «πληροφορίες». Έπειτα ο νεκρός… απλά στην αρχή Παύλος Φύσσας απέκτησε την κομματική ταυτότητα του μέλους της Ανταρσύα. Τελικά του έμεινε αυτό που ήταν πραγματικά. Ένα λιοντάρι με μορφή παλικαριού, απ’αυτά που σπανίζουν στην εποχή του καφέ, της παραλίας και των selphies.Για μια γενιά που βέβαια ψήφισε στα 18 της πολύ πρώϊμης εφηβείας της ΟΧΙ και νόμιζε πως καθάρισε. Ο Φύσσας ως εργάτης μετάλλου που είχε αντιμετωπίσει το τέρας πάμπολλες φορές ήξερε…

 Γράφει ο ΗοmoMamunius

 Ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν μάλλον το καλό παιδί μιας λαϊκής γειτονιάς που στον απρόσμενο θάνατο του οι «τεθλιμμένοι» γείτονες και συγγενείς με ύφος προσποιητά γοερό μπροστά στην κάμερα του μεγάλου καναλιού θα δήλωναν πως «Ήταν καλό παιδί, δεν είχε ακουστεί τίποτα γι’αυτόν, κανέναν δεν είχε πειράξει. Πάντα με το χαμόγελο».

Λές και υπήρχε περίπτωση κάποιος νεκρός να πειράξει ποτέ κάποιον άλλο. Απλά η μικροαστική αντίληψη της επιφανειακής θέασης των πραγμάτων που κινείται στα όρια της γειτονιάς έτσι βλέπει τα πράγματα. Μέσα από ενοχικούς παραμορφωτικούς καθρέπτες. Που πάντα στρέφονται στους δίπλα για να μην πάρουν την γειτονιά τα σκάγια της ρετσινιάς που έρχεται σε αντίθεση με το νόμο, την τάξη και την ασφάλεια. Που να ήξερε η άμοιρη η γειτονιά ότι ο νόμος σε ένα σιδηρόφραχτο αστικό και φασίζων κράτος μπορεί να γίνει ο χειρότερος καταπατητής αυτών που πρεσβεύει.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν δεν θέλει κάποιος(αναφαίρετο δικαίωμά του) να υπερασπιστεί αυτούς που προασπίζουν την δημοκρατία και τα βάζουν ανοιχτά με ναζιστικές συμμορίες εγκληματικών ταγμάτων εφόδου που λειτουργούν νόμιμα με τον μανδύα κόμματος, μπορεί να εθελοτυφλεί μέχρι την Δευτέρα παρουσία. Θα πρέπει όμως παράλληλα να γνωρίζει πως το μεταναστευτικό πρόβλημα και η επίθεση στις κατακτήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα επιτείνονται έτι περαιτέρω όταν Αιγύπτιοι ψαράδες θα παλεύουν για την αξιοπρέπεια τους, ή ένα σωματείο και μια συνέλευση γειτονιάς ή μαθητικός σύλλογος θα αποφασίζουν να κλιμακώνουν την δράση τους ενάντια σε κάθε είδους φασισμό. Πόσο μάλλον όταν αυτός επωάζεται νόμιμα στην ζεστή και τρυφερή αγκαλιά του ελληνικού κοινοβουλίου από την γνωστή υπόδικη εγκληματική συμμορία.

ΥΓ1: Μόνο ως ενθαρρυντική  μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή αντιφασιστική εκδήλωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα ως προς το αντιφασιστικό κίνημα.

ΥΓ2: Όταν κάποιος αρχηγός κόμματος ή κάποιο κόμμα αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για μια ποινικά κολάσιμη πράξη ακόμα κι ενός απλού οπαδού του είναι σαν να αποδέχεται παράλληλα και την ίδια την πράξη.Όσο κι αν γίνονται ή θα γίνουν προσπάθειες να αναβαπτισθεί η εγκληματική ναζιστική συμμορία ξανά μέσα από την γνωστή κολυμπήθρα της Νέας Δημοκρατίας.Για να αποτελέσει ίσως τον μελλοντικό εταίρο της επόμενης συγκυβέρνησης.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s