Αν είσαι ΑΜΕΑ ξαναπέρνα από το ΚΕΠΑ

Ας πούμε ότι είσαι σε αναπηρικό καροτσάκι και εγγεγραμένος σε κάποιο σύλλογο ΑΜΕΑ, το 2015 με κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα.Δηλαδή δεύτερη φορά πρώτη φορά αριστερά.Ας υποθέσουμε επίσης οτι έχεις πάρει πιστοποιητικό αναπηρίας που ισούται με 80% εφόρου ζωής.Τώρα όμως θέλεις ν’απαλλαγείς και από τα τέλη κυκλοφορίας.

Γράφει ο ΗomoMamunius

Την πρώτη φορά που περνά κάποιος από την επιτροπή του ΚΕΠΑ υποχρεούται βάσει νόμου να καταβάλλει παράβολο 46 ευρώ, εκτός κι α αν αποδείξει οτι είναι άπορος. Την δεύτερη φορά αφού έχεις ήδη αποδείξει οτι δεν είσαι ελέφαντας, αλλά απλώς ανάπηρος, πρέπει να επαναλάβεις την διαδικασία για χάρη της εφορίας που σε απαλλάσσει μη γνωρίζοντας τα γεγονότα και χωρίς φυσικά να τα σταθμίσεις . Ο λόγος; Ο νόμος του 1988 που ισχύει για απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας είναι διαφορετικός απ’αυτόν της βεβαίωσης για πιστοποίηση ποσοστού αναπηρίας, κι ως εκ τούτου σύμφωνα με το κράτος είναι διαφορετικές οι δύο βεβαιώσεις.

Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα;Φυσικά όχι. Αν πάρετε τις δύο βεβαιώσεις(βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας και βεβαίωση απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας) είναι εύκολο να διαπιστώσετε την εκπληκτική ομοιότητα των δύο εγγράφων, με την μόνη διαφορά πως προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες παραγράφους, μια που εξειδικεύει τον λόγο της βεβαίωσης.Δηλαδή ότι είναι για απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Το μυστήριο στην όλη υπόθεση είναι 1) σε τι ακριβώς χρειάζεται μια ακόμη βεβαίωση από την στιγμή που κάποιος εμπίπτει στην αντίστοιχη με την ασθένεια του κατηγορία έχοντας βεβαιώσει ήδη το ποσοστό της αναπηρίας του συν τω ότι η πρώτη χορηγείται για κάθε νόμιμη χρήση. 2) Σε τι και ποιόν εξυπηρετεί η καταβολή ενός ακόμη παραβόλου, όταν μιλάμε για ανθρώπους με πετσοκομμένα ούτως ή άλλως επιδόματα. Τέλος γιατι δεν ικανοποιείται το ελληνικό δημόσιο και οι αρμόδιες αρχές με μια μόνο βεβαίωση συγχωνεύοντας τους δύο νόμους…

Απο τα γνωστά μυστήρια του ελληνικού κράτους που ούτε ο Σέρλοκ Χόλμς δεν θα κατάφερνε να λύσει, διότι απλούστατα οι γραφειοκράτες κρατούντες στην πλειονότητα τους δεν υπήρχαν ποτέ ανάπηροι καθ’οιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε βαθμό. Το μόνο που υπήρξαν είναι ανεπαρκείς ειδικά στην οργάνωση και τον σχεδιασμό του εν εν γένει δημόσιου τομέα.Αφού ποτέ δεν μπόρεσαν να καταλάβουν πως κάνοντας αλλεπάλληλες δαπανηρές βολτούλες κάποιον που δεν βλέπει, δεν περπατάει και γενικώς δεν έχει την πνευματική και την κινητική ικανότητα να αυτοεξυπηρετηθεί, τον θέτουν μια και καλή στο περιθώριο του κοινωνικού συνόλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s