Το πραξικόπημα της Μπυραρίας και η διακυβέρνηση της Οκτωβριανής επανάστασης

Αν είναι ποτέ δυνατόν μια τέτοια μέρα το 1917 που ξεκινούσε η διακυβέρνηση των μπολσεβίκων μετά από πολύ βότκα και σύγκρουση με τσαρικούς, αντιφρονούντες και λοιπά σώματα ασφαλείας, στην Γερμανία να αποτύγχανε το πραξικόπημα της Μπυραρίας  το 1923. Είναι από τις μέρες που η ιστορία δεν κάνει απλώς φάρσα αλλά είναι η ίδια ένα κακόγουστο αστείο.

Γράφει ο ΗοmoMamunius

Αν το 1917 μια τέτοια μέρα η έναρξη της διακυβέρνησης της Οκτωβριανής επανάστασης γιορτάστηκε με άφθονη βότκα, σφυροδρέπανα, και τουφέκια ανα χείρας, από τους Λένιν και Τρότσκι, στο Μόναχο το 1923 σε μια μπυραρία, με λιγοστά ακόμη τότε μέσα,  το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ προσπαθούσε μάταια να εγκαθιδρύσει δικτατορία κάνοντας την αρχή από μια Μπυραρία. Όπου και έμεινε καθώς απέτυχε εν τη γενέσει της.

Κάθεσαι λοιπόν κι αναρωτιέσαι το 2015, αν η εξέλιξη του κόσμου θα ήταν διαφορετική σε περίπτωση που δεν χρειαζόταν ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος, αφού οι Μπολσεβίκοι θα είχαν προσδώσει στην πράξη διεθνιστικό χαρακτήρα στο εγχείρημα τους, απλώνοντας την επανάσταση παντού.

Έπειτα παίρνεις το δεύτερο ενδεχόμενο κατά το οποίο είχαν επικρατήσει οι Ναζί επίσης δίχως αιματοχυσία και αλληλοσπαραγμό.Φυσικά η θέση μου είναι κατακόκκινη, για να προλάβω τυχόν απορίες, όμως πραγματικά η συμπαντική συνωμοσία -αν μιλάμε μόνο για την μέρα- μπορεί να ξεπεράσει και τον ίδιο τον Πάολο Κοέλο, που έτσι κι αλλιώς είχε μια ροπή στο «πίστευε και μη ερέυνα» που συνεπάγεται θρησκευτικό δόγμα.Σίγουρα πάντως η μπύρα με την βότκα δεν συνδυάζονται. Μπορείς να δεις στον ύπνο σου ρώσους επαναστάτες ντυμένους με την αποτρόπαια στολή των ναζί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s