Σφίγγει ο κλοιός για την Ευρωπαϊκή Ένωση…;

Νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Καθημερινή έκαναν λόγο για επιθυμία της καγκελαρίου Μέρκελ για Grexit αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου. Την ίδια στιγμή που στην Βρετανία δεν πήραν τις απαιτούμενες εγγυήσεις για ευνοϊκότερη μεταχείριση από την Ε.Ε και ετοιμάζονται για ένα από τα πιο κρίσιμα δημοψηφίσματα της ιστορίας τους που θα καταδείξει αν θα βαθύνουν οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες για τον φτωχό και υποανάπτυκτο νότο ,ο οποίος συν τοίς άλλοις έχει να αντιμετωπίσει και το δισεπίλυτο «αγκάθι» των προσφύγων. Με την συνθήκη του Σένγκεν να δοκιμάζει εκτός των ορίων του ευρωσυστήματος και την ίδια την υπόσταση του.

Του HomoMamunius

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την Ελλάδα και το εσωτερικό της πολιτικό σύστημα πλέον έχουν διαπιστώσει και οι πέτρες πως όχι μόνο δεν «βγαίνει» το όποιο μνημόνιο όπως κι αν βαφτιστεί, αλλά οι απαιτήσεις του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των δανειστών γίνονται ολοένα και πιο παράλογες όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να αυξήσει τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε αυτό αφορά προσλήψεις είτε την πενιχρότατη (αλλά αναγκαία) θέσπιση της βασικής εθνικής σύνταξης, και του προγράμματος για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους που διαβιούν στην Ελλάδα.

Παράλληλα αυξάνονται συνεχώς οι φωνές των αγροτών που δηλώνουν ότι η χώρα διαθέτει την απαιτούμενη επάρκεια σε τρόφιμα για τον πληθυσμό ακόμη κι αν κλείσουν τα σύνορα. Αν συνυπολογίσουμε δε και την οικονομική αιμορραγία που υφίσταται η χώρα λόγω της πληρωμής ενός χρέους(164 δις σε τόκους έχουν πληρωθεί τα τελευταία έξι χρόνια)που όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά πολλαπλασιάζεται με το τέλος του προγράμματος του 2017 να μην ξέρουμε τι ξημερώνει.

Σίγουρο είναι πως τα υφεσιακά μέτρα δεν καταπολεμούνται και δεν αντιμετωπίζονται με ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ που ισοδυναμεί με ρευστότητα χρήματος μόνο για τις ανεπτυγμένες χώρες, διότι αυτό για τις υπόλοιπες σημαίνει την λείανση του εδάφους για υφαρπαγή γής από τις μεγάλες πολυεθνικές που θα σηματοδοτήσει αλυσιδωτές εκρήξεις στο ήδη «γκρεμισμένο» βιοτικό επίπεδο. Το οποίο πλέον θα υπάρχει μόνο στην φαντασία, αφού το σχέδιο για μονοπωλιακή χρήση και κτήση της γής από τους λίγους με «ψίχουλα» για τους πολλούς είναι το ποθούμενο για όσους επιθυμούν «ρευστότητα» «επενδύσεις» και ανάπτυξη με τα γνωστά δεκανίκια για τα γνωστούς«συνήθεις» ύποπτους.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν σε μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου πως δεν υπάρχει ουδεμία μεταρρύθμιση προς όφελος του λαού μέσα στην λυκοσυμμαχία της Ε.Ε αλλά απαιτούνται ριζικές τομές και ρηξικέλευθες αλλαγές(στάση πληρωμών, διαγραφή χρέους, εθνικό νόμισμα, παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης) τόσο λιγότερος πολύτιμος χρόνος θα χαθεί. Με μια ακόμη ψευδεπίγραφη «οικουμενική» κυβέρνηση να φαντάζει ως μοναδική σανίδα σωτηρίας για την αστική τάξη της χώρας και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s