Η πάταξη της διαπλοκής και η «κάθαρση» εξαντλείται στον Ψυχάρη;

Η αλήθεια είναι ο,τι η διαπλοκή στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί με το τρίγωνο των «βερμούδων»(τράπεζες-media-κρατικοδίαιτοι εργολάβοι), ειδικά αν στο τρίγωνο συμμετέχουν τα παλιά οικονομικά και πολιτικά τζάκια που ανθούσαν επί εποχής δικομματικού παλαιοκομματισμού. Βέβαια αν δεί κάποιος τα πλοκάμια του χταποδιού, σίγουρα θα διαπιστώσει πως η κυβέρνηση έχει πολύ δουλειά στον τομέα της δικαιοσύνης και όχι μόνο.

 Του HomoMamunius

Τα media shops πίσω από τις τηλεοπτικές άδειες

Τα media shops (των μεσαζόντων πωλητών διαφήμισης) ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης και τον διαφημιζόμενο για παράδειγμα κάνουν χρυσές δουλειές στην Ελλάδα της κρίσης αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο έγκριτος δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης το ποσοστό που επιστρέφεται στα media που μοιράζονται την διαφήμιση ξεπερνά σε πλείστες όσες περιπτώσεις το προβλεπόμενο πλαφόν του 9% που οριοθετείται από ήδη ψηφισμένο νόμο. Ως εκ τούτου ο κάθε διαφημιζόμενος και ειδικά της περιφέρειας πληρώνει ουσιαστικά πολύ παραπάνω την προβολή της επιχείρησης του, αντί να διαπραγματεύεται απευθείας με το κάθε μέσο συμπιέζεται στις μυλόπετρες της αγοράς ενός φαλκιδευμένου ελεύθερου ανταγωνισμού. Το ποσοστό των μεσαζόντων φθάνει κάποιες φορές και το 35% μοιραζόμενο συνήθως με το μέσο ενημέρωσης.

Ο φάκελος «Βγενόπουλου», τα φερόμενα ως στημένα του 2011 που επανεξετάζονται και το στοίχημα μιας διαφορετικής δικαιοσύνης

 Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την διερεύνηση της υπόθεσης της δίωξης ενάντια στον Ανδρέα Βγενόπουλο που ξαφνικά «κλείστηκε» στο συρτάρι της εισαγγελέως Τσατάνη η οποία ισχυρίστηκε ότι σχετιζόταν με μια προγενέστερη υπόθεση την οποία διερευνούσε.

Η κίνηση αυτή της εισαγγελέως μη αρμόδιας για θέματα εγκλημάτων διαφθοράς προκάλεσε μέσω των δημοσιευμάτων του HOT DOC και του ιστότοπου koutipandoras.gr την οργή αλλά και το ενδιαφέρον του υπουργού δικαιοσύνης αλλά και της ίδια της προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Παράλληλα η ελληνική δικαιοσύνη έχει να διαχειριστεί και το θέμα της καυτής πατάτας των φερόμενων ως στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, αφού αποφασίστηκε η πλήρης απομαγνητοφώνηση και των 83 δίσκων που έχει στην κατοχή της, ως νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΥΠ. Με την μόνη διαφορά πως όσοι προφυλακίστηκαν και διαπομπέφθηκαν φορτωμένοι είτε κακουργήματα είτε πλημμελήματα, ίσως αισθανθούν λιγότερο άβολα από όσους απαλλάχθηκαν. Μεταξύ των απαλλαχθέντων  περίοπτη θέση κατέχει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης που στην ουσία αποτελεί τον μίτο της διασύνδεσης  με την έτερη υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που έφερε στο προσκήνιο το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα, η οποία βρίσκεται λίγο πριν από την παραπομπή η μη όσων κριθεί απαραίτητο από το δικαστικό συμβούλιο. Ευχή δική μου και λογικά όλων όσων θέλουν μια πιο εύρυθμη λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η δικαιοσύνη να μην συνεχίσει επιλεκτικά…τυφλή το έργο της.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s