Σαν σήμερα ο κόκκινος στρατός στέλνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον φασισμό!

Στις 9 Μαίου 1945 η επέλαση του ρώσικου κόκκινου στρατού φθάνει μεχρι την πόρτα της καγκελαρίας στο Βερολίνο και τον Αδόλφο Χίτλερ. Λίγο μετά την υπογραφή της συνθηκολόγησης από την ναζιστική Γερμανία ο Φύρερ αυτοκτονεί, και οι ναζιστές μαζί με τον πόλεμο και τον φασισμό περνούν στην πιο σκοτεινή μεριά της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας.

Του Ηomomamunius

Ο Ρώσικος χειμώνας καθυστέρησε την άφιξη των ναζιστών στην Σοβιετική Ένωση και την Αγία Πετρούπολη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παίξει καταλυτικό ρόλο η αντίσταση του ρωσικού στρατού αλλά και του λαού οι οποίοι με όλες τους τις δυνάμεις, και παρά τα λιγοστά πολεμικά μέσα που διέθετε κυρίως ο απλός λαός, επέδειξαν τέτοια δύναμη, σθένος  αυταπάρνηση και γενναιότητα που ήταν αδύνατο να νικηθούν ακόμη κι από τον πιο άρτια εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο στρατό.

Δεν χρειάζεται να πούμε βέβαια πως κάθε θυσία έχει και τα θύματα της χωρίς να αποτελεί εξαίρεση ο κόκκινός στρατός ο οποίος υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση του Ιωσήφ Στάλιν, οχυρώθηκε και οργανώθηκε αποτελεσματικά απέναντι στην ναζιστική αρμάδα η οποία μέχρι τότε δεν είχε γνωρίσει πιο καίριο πλήγμα από αυτό που κατάφερε ο ρώσικος παράγοντας.

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε αυτή την μέρα είναι το ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός κι όλοι οι λαοί να ζουν αδελφωμένοι με δικαιοσύνη αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Κι αν σήμερα απλώνεται ξανά το φάντασμα του φασισμού με το πέπλο του ευρωσκεπτικισμού και του μισαλλόδοξου προσφυγικού μίσους, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν όσοι εξακολουθούν να ονειρεύονται αποσταθεροποιήσεις και νύχτες κρυστάλλων και μεγάλων μαχαιριών, είναι  πως από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι αντιφασίστες, που θα διαφυλάττουν και θα υπερασπίζονται τις αξίες της αγάπης, της αδελφοσύνης της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, ανάμεσα στους λαούς όλης της γής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s