H Tράπεζα Ελλάδος «κυβερνά» την χώρα;

Η Τράπεζα Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν όταν ιδρύθηκε. Απλούστατα γιατί πλέον μπορεί να μην εκδίδεται χρήμα στην Αγγλία, ερχόμενο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως διότι σύμφωνα με το καταστατικό της το ανώτερο ποσοστό που μπορεί να κατέχει το ελληνικό δημόσιο είναι 35%(σήμερα κατέχει μόλις 6%) και βασικά διότι σύμφωνα με την σαφή, ξεκάθαρη και κρυστάλλινη διατύπωση του άρθρου 48 ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Του ΗοmoMamunius

Αναφορικά με όσα ισχυρίζονται πρώην αξιωματούχοι της Τράπεζας Ελλάδας αλλά και άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων και ο διαπρεπής οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης  στην εκπομπή «Το Κουτί της Πανδώρας» η Τράπεζα της Ελλάδας από μια Κεντρική Τράπεζα που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου(όπως περιγράφεται επίσης στο καταστατικό της) κατέληξε να είναι μια άκρως ιδιωτική τράπεζα.

Όταν τα καμιόνια του στρατού την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου σταμάτησαν μπροστά από την βαριά σιδερένια πόρτα της Κεντρικής Τράπεζας Ελλάδας κανείς δεν φανταζόταν συν τω χρόνω αυτό που θα επακολουθούσε.

Με περισσή επιμέλεια οι στρατιώτες σε συνεννόηση με την τράπεζα πήραν 600 τόνους χρυσού για να τον μεταφέρουν στο Καϊρο ώστε να τον προφυλάξουν από τους κατακτητές. Το 1960 δίχως κανείς να γνωρίζει το πώς και το γιατί τα αποθέματα του ελληνικού χρυσού αντιστοιχούσαν σε 147 τόνους ενώ το 2003 κάτω επίσης από αδιευκρίνιστες συνθήκες, λόγους προϋποθέσεις και εγγυήσεις  ξεπουλήθηκαν 20 τόνοι χρυσού με τιμή 333 δολάρια ανα ουγκιά. Σήμερα η ισοτιμία δολαρίου προς χρυσό είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ακόμη αξίζει να αναφερθεί πως τα πρακτικά και η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας κρατούνται μυστικά ως επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ως μέτοχοι της Τράπεζας κατά καιρούς εμφανίζονταν η PNP Paribas, η οποία τιτλοποίησε τα έσοδα από τις συντάξεις ώστε το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ να δείχνει μικρότερο στην Γάλλια λίγο πριν την είσοδο των Γάλλων στην ΟΝΕ.

Ο οίκος Ρότσιλντ, η ΗΑΜRO  και η ΗSBC( η τράπεζα από όπου προήλθαν τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ) εμφανίζονται ως μέτοχοι μιας ιδιωτικής τράπεζας που εμφανίζεται να διαδραματίζει ρόλο Κεντρικής Τράπεζας υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Γιατί όμως η παρούσα κυβέρνηση δεν διερευνά το θέμα;

Γιατί δεν κινείται αυτεπαγγέλτως ποινική διαδικασία από τον οικονομικό εισαγγελέα ως προς τον χειρισμό των ομολόγων των ιδιωτικών τραπεζών από την Τράπεζα Ελλάδας  εν μέσω κρίσης. Τουτέστιν από το 2010 και έπειτα;

Πως είναι δυνατόν πρώην κεντρικός Τραπεζίτης να διατηρούσε θέση σε ιδιωτική τράπεζα και να ορίστηκε ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας;

Θα μάθουμε άραγε που βρίσκονται τα αποθέματα χρυσού και γιατί βιάστηκαν κάποιοι μετά την είσοδο μας στην ΟΝΕ να τα απομειώσουν;

Θα μου πείτε, «τι τα θες , τι τα γυρεύεις,» τώρα κουμάντο  κάνει ο Ντράγκι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Γιατί όμως η ΕΚΤ δεν δημοσιεύει τα πρακτικά των συμβουλίων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν γνωρίζουμε το διοικητικό της συμβούλιο…

Δεν προασπίζει τα συμφέροντα των λαών της Ευρωζώνης…;

Πηγή: Η Τράπεζα της Ελλάδος-«Το κουτί της Πανδώρας», https://www.youtube.com/watch?v=Yzd4yfa8vQc

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s