Ξηλώνεται το πουλόβερ μιας Ε.Ε που ποτέ δεν υπήρξε..

Ναι είναι αλήθεια, το κλάμα της συζύγου του Ντεϊβιντ Κάμερον επιβεβαιώνει την αναλγησία, το τέλμα και την φύση μιας μονοπωλιακής και γερμανοκρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης.Πλέον κανείς λαός δεν μπορεί να τρομοκρατηθεί από φθηνά επικοινωνιακά κόλπα. Όσο προσπαθούν να τον βυθίσουν στην απαξίωση την υποτέλεια και τελικά τον αφανισμό θα αντιδρά.

Του ΗοmoMamunius

Ναι, καλό θα είναι να διαχωρίσουμε τα ποσοστά των ψηφισάντων ανά χώρα όσον αφορά το Brexit(Aγγλία) ή το remain(Oυαλία, Σκωτία).Όσο και να το αναλύσεις εμβαθύνοντας ή επιμηκύνοντας τις συνέπειες για τις χώρες της περιφέρειας, ένα είναι σίγουρο, Με το 52% να ψηφίζει υπέρ του Brexit ο χάρτης μιας αδιαίρετης και κατ’επίφαση ενωμένης Ε.Ε πλέον δεν υφίσταται.Ούτε πρωτογενή πλεονάσματα Ευρωζώνης γαρνιρισμένα με μπόλικη ύφεση και λιτότητα θα ακολουθούσαν ποτέ οι Μεγάλοι Βρετανοί ούτε από την άλλη μπορούσαν να τους υποχρεώσουν να δεχτούν μια αθρόα προσέλευση μεταναστών σαν να υποδέχονταν τον πιο σκληροπυρηνικό Βρετανό.

 Ποιόν ωφελεί όμως το Brexit?

Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε σαφώς καταδεικνύει και αποδεικνύει το βάθος μιας πανούργας και υπόγειας τακτικής τύπου Φάρατζ η οποία πρόβαλλε την ανάγκη για κατάκτηση περισσότερων προνομίων για λογαριασμό της εθνικής αστικής τάξης των Βρετανών ως δομικό πρόβλημα λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όχι ως αποτέλεσμα ενδοιμπεριαλιστικών συγκρούσεων εντός ή εκτός Ε.Ε.

Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να ισχυριστεί κάποιος πως ο Βρετανικός λαός ψήφισε ανεμπόδιστα και ανεπηρέαστα για το μέλλον δίχως να αποτελεί το κρυμμένο βέλος στην φαρέτρα των Βρετανών αστών. Το  «όπλο» χρησιμοποιήθηκε σωστά και η δολοφονία της «προδότριας» ακτιβίστριας που τάχθηκε κατά της εξόδου αναμφίβολα έπαιξε τον ρόλο της.

Ντόμινο,συμβιβασμός και επάνοδος του φασισμού;

Mένει να φανεί αν και κατά πόσο η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας σε μια καταβαραθρωμένη Ευρώπη θα επιφέρει και θα εντείνει εξελίξεις ντόμινο για χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία οι οποίες δεν βαρύνονται με τον ζυγό της άνισης κατανομής και απορρόφησης της ευρω-νομισματικής κυκλοφορίας. Αν εν κατακλείδι το δούμε λίγο πιο προωθημένα σε επίπεδο σχεδίων εφαρμογής μια αστικής ατζέντας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το φάντασμα του φασισμού επανέρχεται ταχέως φορώντας το αντιδραστικό κοινοβουλευτικό του μανδύα ως αναπόσπαστο κομμάτι όχι πλέον τόσο μιας ευρωσκεπτικιστικής προσέγγισης αλλά ξεκάθαρα φασιστικής που θέλει να σαρώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα εναπομείναντα κεκτημένα των λαϊκων μαζών.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s