Τρώγονται οι τηλεοπτικές άδειες;

Αν οι τηλεοπτικές άδειες ήταν τροφή, στέγη και νερό ή αντιπροσώπευαν βασικές βιολογικές ανάγκες ή μια κοινωνική και υλική προοπτική ανάπτυξης, ίσως να δικαιολογούνταν ο κουρνιαχτός ή σκόνη και ο τηλεοπτικός ή άλλος χρόνος που τους δόθηκε.Σίγουρα όσο τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια κατέχονται από μεγαλοκαρχαρίες το βασικό στάτους των ιδιωτικών καναλιών δεν πρόκειται να αλλάξει. Τουλάχιστον όμως ας πληρώσουν αν θέλουν να παρέχουν πληροφόρηση και ενημέρωση διαμέσου μιας επίγειας δημόσιας συχνότητας.

Του HomoMamunius

Η νομιμότητα του διαγωνισμού για την κατοχή των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας από τους οριστικούς υπερθεματιστές θα κριθεί όπως όλα δείχνουν στο ΣτΕ. Ως τότε αν όσοι πήραν άδεια για τηλεοπτικό κανάλι πληρούν τις προδιαγραφές καλύπτοντας τις αντίστοιχες προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον ψηφισμένο νόμο της Βουλής ας πάρουν ότι τους αναλογεί.

Οι ψίθυροι πάντως από τους εκπροσώπους της «δημοκρατορίας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για κλίμα κατασκευής νεας διαπλοκής από την πλευρά του κυβερνώντος σχήματος δεν πείθουν ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση.Μέχρι τώρα τουλάχιστον διότι αν εκλεγούν ίσως να τον ψάχνουμε τον ήλιο με το κιάλι.Δίχως να σημαίνει βέβαια ότι μας θάμπωσε από την άλλη και το φώς της κυβερνώσας «Πρώτης φοράς αριστερά».Ένα θέμα προσανατολισμού το είχε το υπάρχων κυβερνητικό σχήμα από τον Γενάρη του 2015.

Πάμε όμως παρακάτω.Ναι, είναι αλήθεια ότι η αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι προνομιακό πεδίο άσκησης πολιτικής υπέρ της χειμαζόμενης κοινωνίας καθώς οι άλλοι τομείς βρίσκονται υπό επιτροπεία, σε μια χώρα με αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση που μοιάζει με λερναία ύδρα.

Το «στοίχημα» και το κέρδος όμως από κάθε προνομιακό τομέα πολιτικής για μια κυβέρνηση σε ασφυκτικό κλοιό, κερδίζεται όταν δεν γίνεται όπλο για την αντίπαλη πλευρά.Όταν ρίχνει στο καναβάτσο του «πολιτικά ορθού» της προπαγάνδας αυτούς που ονειρεύονται καρέκλες και προνόμια για να βαθύνουν το χάσμα ανάμεσα σε φτωχά και πλούσια στρώματα.Αυτούς που σαν γνήσια τέκνα του νεοφιλελευθερισμού επιστρέφουν για να ρημάξουν ότι απόμεινε και να αποσυνθέσουν τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό παρέα με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μια γνωστή κάστα δημόσιων και ιδιωτικών πελατειακών συμφερόντων.

Εννοείται πως δεν θα μας κάνουν να ανακαλύψουμε την Αμερική οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις προ του 2015.Τουλάχιστον ας μην πασχίζουν όταν κάθε φορά στην κάλπη κοιλοπονά το βουνό για να γεννήσει ενα μυρμήγκι…

Παλιό το κόλπο, από την εποχή της διάσωσης του σχεδίου Μάρσαλ ως την εποχή του Καστελόριζου και του ΔΝΤ.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s